هیچ چیزی بدتر از داشتن یک وبسایت کند نیست!
هنگامی که یک وب سایت با سرعت بسیار کم باز می شود بازدیدکننده ها را فراری می دهد و بازدهی آن کاهش می یابد. همچنین افراد مایل به بازدید مجدد از آن سایت در آینده نخواهند بود! هر وب سایتی نیاز به رسیدگی و مدیریت از نظر بهینه سازی سرعت لود دارد.
یک سایت سریع چیست؟ و وب سایت کند کدام است؟ وب سایت GTMetrix جهت تست سرعت وبسایت ها بسیار پرطرفدار است، همین حالا وب سایت خود را چک کنید! چنانچه سایت شما ۱۰ ثانیه و یا بیشتر زمان لود دارد یک سایت آهسته محسوب می شود و اگر بین ۳ تا ۵ ثانیه لود می شود در رنج متوسط قابل قبولی است و اگر بتوانید به رکوردهای کمتر از ۲ ثانیه برسانید جزو سایت های سریع محسوب خواهد شد.
برای تخمین سرعت سایت باید ابزار مناسبی استفاده کنید و سایت های زیادی این تست را برای شما انجام می دهند که هر یک نتایج متفاوتی ارائه می دهند. اما شما باید همیشه با یک ابزار کار کنید و آن را معیار بهینه سازی خود قرار دهید و در سایت های مختلف سرگردان نمانید. یک سایت مناسب دیگر برای استفاده PageSpeedGrader می باشد که گزارش بسیار کاملی از وضعیت وبسایت شما ارائه می کند و توصیه های خوبی هم به شما می دهد. بخاطر داشته باشید سرعت سایت شما ثابت نیست و پیشنهاد می کنیم همیشه ۵ تا ۱۰ بار تست سرعت را انجام دهید تا میانگین آن را پیدا کنید.
نرم افزار های Browser نیز معمولا ابزاری برای بررسی سرعت و نقاط ضعف سایت ها دارند. به عنوان مثال در Chrome سایت خود را باز کنید، کلیک راست کرده و گزینه Inspect elements را بزنید، به تب Network بروید و صفحه سایت را Refresh کنید! این تست بر اساس سرعت اینترنت شما و همچنین قدرت کامپیوتر شما می باشد و نتایج متفاوتی نسبت به سایت هایی که ذکر کردیم به شما می دهد.
هر وبسایت از نظر بهینه سازی سرعت کاملا منحصر بفرد است اما نکاتی وجود دارد که رعایت آنها در تمامی وب سایت ها لازم است. یکی از این موارد بهینه سازی تصاویر استفاده شده در سایت است، یک صفحه پر شده با تصاویر زیبا خیلی خوب است اما اگر تصاویر بهینه نباشند به شدت به سرعت وب سایت آسیب می رساند. همواره دقت کنید حجم تصاویر بکار رفته در صفحات شما تا حد ممکن کم باشد.
در ابزاری مثل PageSpeedGrader باید بررسی کنید که تعداد request های سایت شما برای لود شدن چقدر است و سایز صفحه شما چند KB یا MB است! به عنوان مثال سایتی که ۵۰۰ عدد request برای لود دارد یا ۳ مگابایت دانلود می کند می تواند مشکل آفرین باشد! باید تا جای ممکن از تعداد request ها بکاهید و حجم سایت خود را نیز مخصوصا با بهینه سازی تصاویر و css ها کاهش دهید.
همچنین تا حد ممکن محتوای داینامیک اما ثابت سایت خود را به محتوای استاتیک تبدیل کنید. به عنوان مثال در پوسته وردپرس سایت شیوا هاست کدهایی در بخش Header قرار دارد که با استفاده از توابع PHP به لود کردن لوگو و تایتل و زبان و انکودینگ سایت و … می پردازد و ما به راحتی این کدهای PHP را به کدهای html استاتیک تبدیل و جایگزین کردیم که درخواست های PHP به دیتابیس کاهش پیدا کند.
استفاده از Cache هم بسیار به سرعت سایت شما کمک می کند. تنظیم browser cache باعث ذخیره شدن یک کپی از تصاویر، js ها و css و … توسط نرم افزار Browser بازدید کننده می شود و در بازدید های بعدی از دانلود مجدد این موارد جلوگیری می کند و تجربه بهتری به کاربر می دهد. همچنین سیستم های Cache سمت سرور نیز با کش کردن Query های دیتابیس باعث سریعتر شدن پاسخدهی سرور به بازدید کننده می شود. اکثر اسکریپت های مدیریت محتوا و سایت ساز مانند وردپرس و جوملا و دروپال و …. پلاگین های کش کننده کاربردی و مفیدی دارند.
کانفیگ و بهینه سازی هر سیستم کش که استفاده می کنید بسیار مهم است و باید تست کنید که کدام تنظیمات نتیجه بهتری برای سایت شما دارد، ممکن است تنظیمات پیشفرض این پلاگین ها به ضرر سایت شما باشد.
امیدواریم با توجه به نکات ذکر شده بتوانید سرعت وب سایت خود را بهینه کنید که از نظر سئو و رتبه وبسایت در موتورهای جستجو نیز باعث پیشرفت سایت شما می شود. همچنین تیم شیوا هاست آماده همراهی و راهنمایی شما در بهبود سرعت سایت شما می باشد.
7 دیدگاه
من که به شدت به سایتتون علاقه مند شدم.هرچند تازه با سایت شما آشنا شدم اما کار شما بی نظیره واقعا.مرسی از سایت عالیتون.
سایت شما رو به همه دوستانم معرفی می کنم.
با سلام
ضمن تشکر از پست کابردی شما
دو سئوال در رابطه با تصاویر سایت دارم که مطرح و تقاضا دارم که در صورت امکان پاسخ لازم ارائه فرمایید:
۱٫مشخصات تصویر استناندارد وب سایت از جهت اندازه، رزولوشن، میزان فشرده سازی چیست، به نحوی که اگر قالب سایت را در فواصل زمانی خاص مثلاً سالانه عوض کردیم همان تصویر مناسب باشد؟
۲٫آیا اگر در فتوشاپ سندی جدیدی باز شود و مثلاً فایلی با مشخصات :اندازه ۶۰۰ در ۳۰۰ پیکسل ، رزولوشن ۹۶ و با ۸ بیت ایجاد و یک عکس با فرمت jpg را پس از قراردادن در این سند و انجام تنظیمات آن با Save for web ذخیره نماییم یک تصویر بهینه سازی شده است یا این که بهینیه سازی عملی مجزایی است و در صورت اخیر یک تصویر را چگونه می توان (به غیر از استفاده از افزونه های مربوطه در این زمینه) برای یک سایت وردپرسی بهینه سازی کرد؟
با تشکر
قبل از هر چیز بگم که از رزولوشن ۷۲ استفاده کنید برای تصاویر وب سایت بهتر است.
در پاسخ به سوال اول نمیشه چیز استانداردی گفت! هر تصویر با توجه به رنگها و سایزی که دارد فرق می کند ممکن است یک تصویر در فرمت png بهتر باشد و یک تصویر در حالت gif یا jpg که فقط با تست می توانید متوجه شوید.
در مورد سوال دوم نهایتا حجم فایل نهایی شما باید بهینه و کم باشد اما بگونه ای که کیفیت تصویر خوب بماند. پیشنهاد می کنیم از برنامه فتوشاپ و با گزینه save for web یا save for device استفاده کنید و حالت های مختلف gif – png – jpg را با کیفیت های مختلف تست کنید.
توجه کنید که قرار نیست همه تصاویر سایت شما jpg باشند.
با سلام و تشکر وافر
پاسخ شما موجب دو پرسش دیگر به شرح زیر می شود که تقاضا می شود در صورت امکان پاسخ فرمایید:
۲- اگر اقدامات بیان شده در فتوشاپ از نظر شما هم مناسب است، چرا تصاویری که با کیفیت بیان شده در فتوشاپ تهیه می شود، در سایت جی تی متریکس با خطای بهینه نبودن مواجهه می شود و چه باید کرد تا تصاویر سایت در جی تی متریکس خطاء گرفته نشود؟
با سپاس مجدد
سایت gtmetrix خودش به شما یک نسخه بهینه جلوی هر عکس می دهد، کافیه روی عبارت See optimized version کلیک کنید و تصویر بهینه اش رو ذخیره و استفاده کنید.
یک نکته مهم دیگه این که دنبال راضی کردن Gtmetrix به هر قیمتی نباشید. خوب بودن کیفیت تصاویر اهمیت خاصی دارد که باید رعایت کنید و اگر بخواهید gtmetrix را راضی کنید ممکن است افت کیفیت محسوسی داشته باشند که کیفیت کلی سایت شما را پایین خواهد آورد. مهم این هست که شما کمترین حجم با کیفیت مناسب را در تصاویر رعایت کنید.
سلام
مطالب مفیدی بیان شد.
به نظر خوب است که حداقل های GTMetrix رعایت شود وگرنه شما حتی اگر بهترین سایت را هم در آن تست نمایید، خواهید دید که بازهم در مواردی نیاز به اصلاح دارد.